Шпакловка и боядисване в София Захарна Фабрика

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Захарна Фабрика

Шпакловка и боядисване в София Захарна Фабрика. Търсите си майстор за шпакловка, гипсокартон, скрито осветление и боядисване, цялостно завършване на ремонт на апартамент в София Захарна Фабрика. Попаднали сте на правилното място, обадете ни се:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Захарна Фабрика

Как да изчислим размерите на стените и таваните

Например предвижда се ремонт на стая с широчина 3 метра, дължина 4 метра, нека височината на тавана да бъде 2,8 метра. Стаята има прозорец с метър и половина метър на един метър и врата с метър на един метър.

Шпакловка и боядисване в София Захарна Фабрика
Шпакловка и боядисване в София Захарна Фабрика

Нека изчислим площта (S) на стените:
• S дълга стена 4m X 2.8m = 11.2m 2
• S къса стена 3m X 2.8m = 8.4m 2
• Общо S от четирите стени 11,2 m 2 X 2 + 8,4 m 2 X 2 = 39,2 m 2
• S на отвора на прозореца 1,5 m X 1 m = 1,5 m 2
• S вход 2 m X 1 m = 2 m 2
• Общо S отвори 1,5 m 2 + 2 m 2 = 3,5 m 2
• S мазилка за стена 39,2 m 2 – 3,5 m 2 = 35,7 m 2
• S на тавана ще бъде 3 m X 4 m = 12 m 2

Шпакловка и боядисване в София Захарна Фабрика


В този случай отделно изчисляваме S на тавана, който ще бъде 3 m X 4 m = 12 m 2 . Защо изчисляваме площта на тавана отделно? Измазването на тавани е доста специфична и не толкова популярна услуга като измазването на стени. Освен това работата по тавани е по-скъпа от работата по стени.


Ако има стая с необичайна форма, ще бъде малко по-трудно да се изчисли площта. Може да се наложи да запомните формулите за площта на триъгълник, обиколката и т.н. За да се опрости задачата, се използват специални програми – калкулатори на площ от гипс. Това приложение може да се инсталира на телефон, таблет или компютър.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Захарна Фабрика


Няколко полезни съвета
Преди започване на ремонта всички помещения и отвори трябва да бъдат точно измерени. Рулетка, обикновена или лазерна, ще свърши работа. За такива изчисления трябва да имате отделна тетрадка. Препоръчително е да отделите няколко страници за всяка стая.

Записаните размери ще ви бъдат полезни повече от веднъж по време на ремонта. Те ще ви помогнат бързо да разберете необходимото количество материали, количество работа, заплащане и т.н.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Захарна Фабрика


За бързо изчисляване можете първо да съберете общата дължина на всички стени и след това да умножите резултата по височината на тавана. Остава да извадите площта на отворите, получената цифра ще покаже колко квадратни метра трябва да измажете. Това важи за обекти, където височината на тавана е еднаква навсякъде. Ако този показател се различава на различните етажи, ще трябва да направите изменение.

При шпакловане на склонове на врати и прозорци площта на мазилката обикновено се изчислява в линейни метри, без да се взема предвид ширината (дълбочината) на наклона. Тоест, при шпакловане на три склона на стандартен прозорец с размери 150 см на 200 см, площта на мазилката ще бъде 5 текущи метра. Някои мазачи също считат участъци от стени с ширина до 50-60 сантиметра като линейни метри.

Подобни статии