Венецианска декоративна мазилка в София

Бяла Венецианска мазилка в София

Венецианска декоративна мазилка в София. Тази мазилка произхожда от Древен Рим, от времената, когато мраморът е бил най-достъпният и широко разпространен довършителен материал.


Причините за този вид покритие са много прости и разбираеми. Обработката на мрамор включваше много отпадъци, като например повредени блокове след рязане и подрязване, чипове, прах.


В същото време практичните архитекти измислиха как да използват тези материали в комбинация с други естествени компоненти, за да създадат нов, непознат досега вид покритие.

Майстор за Венецианска мазилка в София

Имате нужда от добър и професионален майстор на Венецианска мазилка в град София. Работим бързо, качествено и иновативно. Можете да ни се доверите и да поръчате оглед и оферта.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за Венецианска мазилка в София цена

Цената се определя на базата на мазилката, която изберете, квадратурата и сложността на изпълнявата поръчка най-добре да се обадите за консултация и оглед, след което ще можете да получите и крайната цена за материалите и труда за вашият дом или офис.

Венецианска декоративна мазилка в София
Венецианска декоративна мазилка в София

Декоративни мазилки в София

Не след дълго те стигнаха до заключението, че новото изобретение, прашен безшевен „мрамор“, външно се различава малко от естественото. Освен това е много по-лесно да го получите – няма нужда да изрязвате огромни блокове камъни.


Използването на новия материал намери своето приложение, когато възможността за използване на обикновен мрамор е ограничена от пространството, това направи своеобразна сензация в строителния свят от онова време. Прави впечатление, че прашният мрамор получи модерното си име не в Рим, а във Венеция много години по-късно.


Приблизително по същото време за първи път се използва фразата „венецианска декоративна мазилка“. Художниците от онова време с голяма сила използваха метода за измазване на повърхността за последващата й обработка с бои.
Съставът е останал почти непроменен и до днес, единствените малки разлики са материалите на свързващото вещество.


Акрилна венецианска мазилка в София

В този си вид модерната венецианска декоративна мазилка използва синтетични материали като акрил , силикон и силикатни пълнители.
И въпреки че минералните компоненти навсякъде се заменят с полимерни, експертите все още са уверени, че е важно да се съсредоточим върху естествените, естествени компоненти. Защото само те могат да предадат цялата гама лека игра и блясъка на мрамор.

След като вземете решение за използването на венецианска мазилка в интериора, трябва да обърнете внимание на факта, че основната трудност е технологията за нанасяне на покрития .


Декоративна мазилка в София

Това се дължи на трудоемкостта и продължителността на процеса, но резултатът може да надхвърли всички очаквания.
Отличителната черта на мраморното покритие е неговата висока поддръжка. Малките дефекти могат много лесно да бъдат отстранени директно на мястото на дефекта.
Има десетки или дори стотици видове нюанси и текстури. Възможно е да се отдаде на типа мраморни мазилки , поне по отношение на външното визуално възприятие.

Появата на гъбички се предотвратява с влага на стената, необходимо е да се осигури вентилация.
Предимствата, които венецианската мазилка ще внесе в интериора, включват следното:


Декоративни мазилки цени за труд в София

Цената зависи от обекта, вложените материали и нуждите за изпълнението на заданието за самият труд. Най-добре можем да кажем след оглед на място и конкретна оферта след като се види обекта на който ще се работи. Свържете се с нас на посоченият телефон по-горе.

издръжливост на материала;
износоустойчивост;
липса на мирис;
екологичност;
Пожарна безопасност;
гама вариация;
способността за боядисване в почти всеки цвят;
лекота на почистване;
повишена устойчивост на влага;
възможен е ефектът от мраморна мозайка .

Венецианска мазилка цени в София


Където и да се използва венецианска мазилка в интериора, тя ще намери своето място навсякъде благодарение на голям набор от свойства.
Различни варианти на неговото изпълнение хармонично ще се впишат в околния интериор. Използването на тази мазилка може да даде усещане за чар. Кокетният ефект на античността ще подчертае всички предимства на стаята, в която се намира.

Венецианската мазилка в интериора често може да бъде матова или напълно лъскава.


Видове декоративни мазилки в София

Лъскавата венецианска мазилка изисква по-задълбочено полиране след нанасяне.
Съвременните производители на висококачествена мазилка препоръчват закупуването на материали за придаване на горепосочените ефекти поотделно, за да се образуват скучен цвят и лъскави нюанси.
Има и тапети за венецианска мазилка, защото производителите на последната не могат да не отбележат високата й популярност.

По своя състав те са винилови тапети на хартиена или нетъкана основа. Тапетите под венецианската мазилка се правят в различни варианти, в класически и модерни стилове, благодарение на това те помагат да се създаде абсолютно същия ефект.

Венецианска декоративна мазилка в София


Отличителни черти са очевидната евтиност, както и дебел слой винил, който дава възможност да се имитира не само цветната шарка, но и нейната текстура.
Пълна имитация се добавя от липсата на шевове между шевовете на тапета. Това създава впечатление за едно пространство.


Венецианската мазилка в банята изглежда страхотно благодарение на повърхности, които сякаш отразяват светлината.


Пясъчна мазилка цени в София

Това създава визуален ефект на дълбочината на пространството и в резултат на това изглежда разширява стаята, правейки банята по-висока и по-голяма.
В същото време основното свойство на материала е повишена устойчивост на влага , постигната благодарение на еднослойно покритие с восък и ви позволява изобщо да не се притеснявате за неговото унищожаване.


Декоративна мазилка за баня в София


Величието, което венецианската мазилка създава в банята, трудно може да бъде надценено, не се страхува от температурни промени и механични повреди. Можете лесно да го избършете с влажна гъба или да използвате меки препарати, ако е необходимо.


Такова покритие за баня ще издържи много дълго, няма фуги и ще позволи да бъде възстановено бързо и незабелязано. Венецианската мазилка в банята е много практично решение.

Венецианска мазилка в интериора
Венецианска мазилка в интериора


Най-посещаваното място в къщата е, разбира се, кухнята. Готвенето или обсъждането на бизнес превръща това пространство в стратегическо, а венецианската мазилка в кухнята ще изглежда много помпозна.

Както беше отбелязано по-горе, кухнята е специално място в къщата, нейната декорация трябва да съответства на целия набор от функции, възложени й:

Интериорни мазилки в София

имат добра устойчивост на спад на температурата;
да са устойчиви на различни видове детергенти;
имат устойчивост на различни видове механични повреди;
Традиционно стените на кухнята най-често се украсяват с тапети или керамични плочки. Понякога за тези цели се използва боя.


Такова покритие има отдавна известни значителни предимства. Въпреки това, модата за използването на венецианска мазилка в кухнята като завършващ материал все още не е много голяма. Но тя има цял набор от положителни характеристики пред други видове приложения:


Декоративна мазилка цена в София

надеждност и висока издръжливост на материала;
повърхността е устойчива на повреди;
незапалим;
отлична звукоизолация;
естествен и екологичен материал;
не е наситен с миризмите на храната, която се готви.
Венецианската мазилка в кухнята е подходяща за всяка стена, дори може да се нанесе върху пластмасова или метална основа.
Използвайки релефна венецианска мазилка , можете да скриете всички дефекти и неравности по стените.
Не е необходимо да се постига перфектната им гладкост при предварителната подготовка.

Декоративни мазилки практикер в София

Елегантният венециански е много удобен за малки кухни, както и за тези, направени в минималистични, модерни стилове.
Който и метод или метод да бъде избран – художественият декор на венецианската мазилка ще внесе индивидуалност и стил, подчертава специалния вкус на собствениците.
Основното условие е издръжливостта на материала за условията на работа, с която венецианската мазилка в кухнята върши отлична работа. Декоративна мазилка за коридор в София. Декоративна мазилка за кухня в София

Венецианска мазилка на Сан Марко.

Често срещан тип класическа мазилка на основата на синтетичен материал. Декоративна мазилка Venetian San Marco има ексклузивен външен вид поради студения си тон.

В този случай стените вече не изискват допълнителен декор – те величествено подчертават вкуса на собственика. Често се използва в зали или дневни.

Не се препоръчва за използване на стени в спални и детски стаи – хладният тон на покритието може да притеснява.

С помощта на San Marco е възможно да се имитира появата на естествени камъни (оникс, гранит) върху нанесената повърхност.

Този тип покритие се различава от останалите по това, че няма нужда да се нанасят слоеве восък, което позволява на стените да дишат.

Венецианска мазилка на Сан Марко.
Венецианска мазилка на Сан Марко.

Имате въпроси за венецианска декоративна мазилка в София, цена, изпълнение и т.н. обадете ни се на:

Телефон: 0899 85 75 00